Výsledky Grand Prix mládeže 2015/16

Šest rapid turnajů v rámci Olomouckého kraje znamenalo pro mládež získávání cenných zkušenosti i možnost změřit síly s těmi nejlepšími soupeři v rámci Olomouckého kraje a své věkové kategorie. Zástupci A64 se neztratili a výsledkem je několik postupů na Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu. Do celkového pořadí se započítávaly čtyři nejlepší výsledky.

V nejmladší kategorii do 10 si celkové vítězství a postup zajistil již jeden turnaj před koncem Tomáš Mohapl. Pravidelně se účastnil také Adam Kurfürst. Pravidelný turnajový zisk 3 body se mu podařilo překonat v posledním klání v Grygově, kde se probojoval i do první desítky hráčů. Tři účasti zaznamenal Matyáš Melich, kterému se neapka nejlépe vydařil úplně první turnaj, Tomáš Raisinger odehrál dva turnaje. Všichni kluci budou moci tuto kategorii hrát i další rok a výsledky tak ještě vylepšit. Mezi dívkami jsme v této kategorii zastoupení neměli.

Naopak dvě dívky A64 se umístily na celkovém 5. místě a 7. místě v kategorii U12: Nikola Gregůrková, 1. dívka + postup na MČR a Ema Růžičková, 2. dívka celkového pořadí. Pravidělně se účastnili také Pavel Kubala (10. místo celkového pořadí) a Lukáš Bureš (16. místo).  Jeden či dva turnaje si vyzkoušeli také Honza Šobáň, Pepa a Martin Losseovi, Dan Fellner a Jirka Mašek.

Mezi čtrnáctiletými vybojoval 2. místo i postup na MČR Matěj Hrabal. Celkově jedenáctý byl Vojta Kubala, dva turnaje odehrál Petr Ondra. Dva turnaje stačily na 2. místo mezi dívkami (celkové 12.) Janě Obšivačové.

Kategorii do 18 let ovládl Jáchym Bareš, na jednom turnaji se prezentoval Vladimír Hlaváč.

Tabulka celkového pořadí